Wednesday, October 10, 2012

York

Sebenarnya plan nak keluar weekend dari dua minggu lepas lagi tapi tak jadik. So minggu tu memang takde buat apa-apa langsung. Tapi minggu lepas dah plan nak keluar tapi tak decide lagi nak pergi mana. Hari tu ingat nak pergi Stonehenge and Bath tapi last-last tak jadik sebab ada trip under university pergi sana bulan November nanti. So ikut yang tu je la sebab murah sikit katanya. So last-last kitorang jalan pergi York je. York ni kira dekat jugak dengan Sheffield. Dalam sejam je naik train. Kat York memang banyak tempat lawa-lawa. Macam histrorical place jugak la kot. hee. Dan kat York ni ada banyak factory outlet dan designer outlet. Tapi aku tak pergi sana pon. Just jalan-jalan tengok tempat cantik. Malas nak pergi sana kang habis duit. hehehe

Kitorang gerak lambat jugak. Dah nak tengahari baru gerak. Bangun pun lambat. hehe. Tapi ok la dapat gak pusing satu York city tu..

The Wheel of London. 
Kat York Minster Cathedral
Clifford's Tower. Sangat unik bagi aku sebab dia atas bukit dan ada tower tu je.


On the way to York Minster 





Malaysian restaurant. Makanan sedapp. Tapi mahal sikit la.

Me and Nina

Sky kat sini memang selalu biru je. I love it



Where to go?


York river 
Clifford's Tower

Kitorang balik naik train pukul 8.40pm. Penat gak berjalan. Minggu ni plan nak ke London pulak sebab pak cik aku nak datang. Lepas tu nak g stadium Arsenal and Chelsea sebab ada orang kirim jersey. Berjalan je keje. Minggu depan dah start kelas balik. huuu