Saturday, April 30, 2011

Macro Photography

Semalam time tengah study economy tiba-tiba aku terbukak flickr sorang bro ni. Takdela tiba-tiba je kan, mulanya aku tengok gambar yang dia share kat dalam group photography. Then baru la sampai ke flickr dia ni. Apa yang aku buat aku tertarik dengan gambar-gambar dia ni ialah, gambar macro yang dia amek. Memang superb! Rasa macam best la pulak dapat amek gambar binatang kecik-kecik ni. Boleh la aku amek gambar ladybird comel yang ada kat bilik aku ni nanti. hahaha. Tak percaya? Jom tengok..

Comel giler mata dia. cam pakai spec. 

Ni macam kumbang badak. tak sure

Camni rupanya rupa binatang ni dekat-dekat. Nampak macam besar plak.

Spider kot

Ladybird comel. kat bilik aku kaler kuning

Macam kamen rider kan?

haa aku paling suka gambar ni even aku tak suka cicak, tapi yang ni cantik sangat.

ni lak tak tau pokok apa. macam rambutan lah pulak.

Pic atas ni credit to Jusup Junus

See, semua cantik-cantik kan? Teringin nak amek gambar cantik macam ni. Dulu aku ada gak try amek gambar not-so-called macro la. Yang tu guna macro converter so biasa-biasa je tak leh nak close up sangat pon. Ni ha contoh yang aku amek. Ok sangat berbeza kalau nak dibandingkan gambar aku dengan gambar kat atas ni. hehe. Rasa rendah diri pula.



Oklah, aku nak pergi BBQ dah ni. Tapi macam nak hujan la plak. Bye~