Friday, September 03, 2010

Friend Requests

Semalam ke kelmarin tah, aku tengok video yang di post kat facebook syahirul.com. Video tu pasal facebook. Siap ada Barack Obama bagi nasihat lagi kt video tu pasal facebook. haha. Antara point kat situ, add orang yang dikenali sahaja.

Kat friend list aku, aku rasa ramai jugak yang tak dikenali. Dulu aku takde nak tapis-tapis kalo nak approve friend request. Semua aku approve je sampai friend request dah jadi 1212 orang dah sekarang. Tapi sejak akhir-akhir ni aku tapis. Bukan sebab aku bajet atau apa taknak approve orang yang tak dikenali. Cuma aku takot nanti sampai limit friend, nanti member-member sendiri pon tak boleh nak add. So macam susah la nanti. cehh cam bajet ramai je nak add aku kan. kwang3.

Pastu lagi satu, banyak dah aku dengar pasal penyalahgunaan guna facebook ni. Nanti kalo main approve je orang yang tak dikenali, diorang boleh exploitasi korang punye details, gambar-gambar ke. Macam tu la lebih kurang. Cuak jugak bila dengar. huhuhu

Kalo mutual friend aku tengok lebih dari 10 orang tu biasanya aku akan approve la. Kalau blogger ke yang add, mesti mutual friend pun geng-geng blogger jugak. So aku takde masalah nak approve. Maybe diorang kenal melalui blog. Tapi yang mutual friend sorang atau dua orang ni aku tengok gak. Aku kenal ke tak diorang ni. Kalau macam tak kenal, aku tak ignore, cuma aku biar je friend request tu. Sampai sekarang dah jadi banyak ni.


Kalau nak dibandingkan dengan orang-orang yang glemer, sikit je ni bagi diorang. Yela aku mana glemer pon. hakhak~

p/s: agak-agak korang, nak approve tak semua ni?