Monday, March 29, 2010

Flowers @44th Convocation of UTM

some of my src mates yang bertugas masa tu
Semalam, masa convo yang ke 44 UTM, aku bersama dengan budak-budak kelab aku (Kelab Rekreasi Mahasiswa, SRC), menjalankan misi penting iaitu menjual bunga. hehe. Yela mase convo kan. Memang laku la bunga-bunga ni semua walaupon harganya agak mahal. Jadik ar minah bunga kejap masa tu. Kena maniskan muka, nak tarik pelanggan paksa suruh beli. hehe. Memang seronok la jugak. Sebab gerai jual bunga memang banyak kat sana. So kena pandai tarik pelanggan datang gerai kita. Aku? Aku takde ar reti sangat pon. Memang fail bab-bab berniaga ni. Mula-mula cam segan. Tapi dah lama-lama ok jer. Sape-sape je lalu, aku panggil soh tengok bunga. Aku cakap, dah tengok, wajib kena beli. hehe tapi aku cakap dalam hati je r. hihihi..

Mula-mula jual memang mahal. Bunga 4 kuntum je harga RM60. Tapi bila dah nak habis tu, harga jadik murah gila. Daripada RM60 terus turun RM20, RM15. Time tu, sume gerai lelong habis ar sambil jerit2 nak suruh orang beli bunga kat diorang punya gerai. huhu. Memang rugi la sapa beli awal-awal tu. Lepas ni kalo aku nak beli je, tunggu time last-last jela. Saving sikit. haha. Ni first time aku join jual bunga. Sem lepas tak berkesempatan. Memang best. Sem depan leh join lagi. Jom cekidaut gambar.

kemas2 nak balik
nak bunga ape akak, abang? hehe

More photos tengok kat sini. Sape2 nak join aktiviti cam ni, leh ar join src.

p/s: Ingatkan ade orang nk dtg kasik bunga. Tapi tunggu2 xde jugak. huhu :((