Friday, November 06, 2009

Cerita Zaman Sekolah

Teringat lagi kisah ni masa aku sekolah kat Sekolah Kebangsaan Bukit Kangkar, Muar. Masa tu tengah glemer buku penyiasatan macam Siri Salma ngan Siri Hadi. Siap nyorok kan lagi buku kat library coz taknak kasik orang lain pinjam. Poyo jeks kn..

contoh buku Siri Salma

Nak dijadikan cerita, terpengaruh dah ni ngn kisah2 dalam buku tu sampai geng2 aku form 1 group penyiasatan yang dinamakan LEARN. Nama tak leh blah tu. Pastu setiap huruf dari LEARN tu ada nama baru masing2. Contohnye L for Lina, A for Azim pastu ape tah lagi aku pon dah lupe. Masa ni aku darjah 6 ke 5. Group ni ada 5 orang, 4 perempuan 1 lelaki. Aku pon taktau lah fungsi wat group ni sebenarnye. Konon2 nak menjalankan misi penyiasatan ar kot. hehe. Bila ingat balik ngn dak2 group tu sure gelak giler. Antara 5 orang tu, sorang tu sepupu aku, Ada, n sorang lagi adik aku, Ain. Yang len kengkawan aku, Aisyah ngan Fais.

Macam2 kesah time skola yang lawak kalo nak diingat balik. Tapi memang kenangan la semua tu. hehehe. Mase skola rendah aku banyak kali gak pindah skola cz bpk aku asik tukar2 tempat keje. Mula2 sekolah kat SRK 17, Shah Alam, pastu pindah SK Bukit Kangkar, then SK Lendu, pastu datang balik Bukit Kangkar sampai abes sekolah rendah. Banyak giler kn. huhu. Sekarang kat facebook, banyak gak dah jumpe kawan2 lame mase skola rendah. Yang dah lama lost contact pon jumpe. Bagos gak fb ni kan.

Aku dah start cuti sem. Awal gile exam aku abes. Kepada yg belum abes lagi tu jangan jeles ye. All the best~