Thursday, August 13, 2009

Camping kat Mersing

Last weekend aku pergi camping ko-Q trekking kat Mersing. So nak cite la sikit katblog aku nih. Kitorang bertolak hari sabtu pagi around pukul 9. Sampai dalam kol 1 lebih camtu. Lama kn. Jauh gile Mersing ni. Dalam bas aku tido je. Sampai-sampai je pasang khemah pastu tak buat pape. Perut dah memang lapar sangat dah. Tapi diorang tak kasik lagi kitorang makan. At last, pukul 4 baru makanan ada. Tu pon makan mee goreng je. Baru aku nak amik makanan, sekali dah abis. Sadis tak? Kelaparan aku dibuatnya.

Lepas tu pulak gi trekking. Trekking dekat je. Tak sampai sejam pon. Tapi bagos gak. Takdelah penat sangat. Masa aku naik gunung aritu, trekking sampai 3 jam. Balik-balik je kitorang mandi pantai. Pantai kat sana banyak batu. Sampai berdarah tangan aku kena batu. Lepas mandi pantai, nak mandi kat shower. Air lak habis. Tapi aku sempat la mandi eh. hehehe.

Lepas mandi, aku tido terlajak sampai pukul 11. Ter miss la barbeque malam tu. Bosan gila tak wat ape. Makan pon tak dapat. Asal aku asik cakap pasal makan je ni. haha. Pastu takde ape nak wat, lepak-lepak tepi pantai main buai ngan ika. Pastu tengok orang karaoke. Lagu dangdut je yang banyak aku dengar. Tah pape kan.

Esok pagi, bangun lambat. Pastu kemas barang, turunkan khemah, balik. Tu jela aktiviti yang aku wat masa camp tu. Setakat gi trekking je yang tak sampai sejam tu. Yang lain-lain macam bosan gila. huhu.

Tapi yang best nye, lepas ni dah takde ko-Q. Yuppy~

Gambar-gambar kat sana,


aku ngn ika


main buai. hehe


tapak perkhemahan


cantik kan pantai kat sini.

xoxo,
NUR