Thursday, April 02, 2009

tolonglah jangan saman saya lagi

rabu lepas, aku pergi library sebab nak study. konon privacy la. tengahari masa tu. so aku letak la moto kat kawasan dekat ngn library tu.balik-balik je dari library, aku nampak sekeping kertas terselit kat handle moto aku. cis! aku kene saman ngan pak guard. baru aku perasan aku letak moto kat kawasan kakitangan UTM. rupa-rupanya kat kawasan admin UTM tu memang tak boleh masuk kenderaan pelajar masa office hour. kenapa aku baru tau? ish ish~

semalam, hari rabu jugak, aku pergi CICT sebab nak apply kolej online, aku pon letak moto kat kawasan moto banyak-banyak. memang aku fikir mesti boleh letak kat situ sebab ramai je yang letak. balik dari CICT, sekali lagi aku dapat surat saman yang sama. tah pape je. kali ni dia cakap, aku menghalang kawasan air-cond. tak masal kan. tapi aku puas hati gak sebab berderet moto kena saman. hahaha. maybe tempat tu untuk parking kakitangan UTM jugak. emm, kenapa la semua tempat parking untuk kakitangan je. tak wujud pelajar ke kat UTM ni. kat library pon macam tu gak.

bayangkanlah dalam satu minggu 2 kali aku kene saman dengan pak guard UTM nih. sungguh malang kan aku. terpaksalah aku memberi sedekah dekat UTM ni dengan rasa berat hati.

nyampah aku tengok surat saman ni.

p/s: kalau minggu depan aku kena saman lagi, apa patut aku buat kat pak guard tu??
xoxo,
NUR