Tuesday, October 14, 2008

My New Digital Camera

tadi saya baru je lepas hantar document untuk scholarship JPA. punya la panjang beratur nak hantar sekali bila dah nak dekat, kawan saya cakap cop pengesahan yang saya ambik tak valid. sebabnya takde nama lecturer kt cop tu. adoi3. leceh gile. buat penat saya datang awal-awal pagi. last-last balik je. penat tunggu. sob3

anyway, jap lagi saya ada test calculus. hehe. doakan dapat jawab dengan baik. hehe. tengah hujan lebat sekarang ni. bunyik guruh kuat gile. takot! hehe. hopefully malam ni hujan dah berhenti. kalau tak kang susah nak pergi tempat test tu. dah la jauh. payung saya pon bukannya mantap sangat. kalo angin kuat, boleh terbalik payung tu. hahaha~

dah nak final ni kinda busy la. project assignment tak siap lagi, huhu~tak sabar nak final and tak sabar nka cuti. boleh rehat sikit. saya ni study malas tapi kalau bab-bab cuti laju saje kan..kiki~

hari tu saya beli camera digital baru. hehe. yela dh hobi sy suka bergambar kan so kena la ada camera yang best. actually, memang dah ada camera before ni tapi saje nk beli baru. yang kecik sikit. yg lame tu beser sangat. huhu. ni camera lama sy. canon A4oo.


camera baru sy beli tu Nikon coolpix S210. saya beli ni pon atas advice seorang photographer (adik kepada anak angkat mak saya). beli dengan dia skali mase tu. dia kata camera digital nikon ok. pastu akak saya (kak uda) kata kat jepun memang major pakai camera ni sebab kualiti gambar ok. mula2 plan saya nak beli sony cybershot sebenarnye. huhu. tp dh mereka kata camera ni ok, so sy beli. kira ok la. best. beli RM 710 siap 2GB memory card, casing, warranty 3years. huhu murah je takde duit beli yg ribu-ribu. haha. pasni boleh ambik gambar banyak-banyak..hehe ^__^


til here,
nur